Яна Данаилова е експерт по здравословно хранене. Пред сутрешния блок на Нова телевизия тя говори за това как да се храним по най-добрия начин по време на грипна епидемия и на какви храни трябва да заложим.
„По принцип всяко хранене е изключително важно, но най-важна е закуската – категорична е Данаилова. - Повечето хора са свикнали да изчакват процеса и тогава да взимат мерки по време на грипна епидемия. Много е важно да не допускаме тялото да стане податливо на грипа.
В храната при такива моменти е най-подходящо и е хубаво да наблягане на пловоде с витамин „C”. Цитруси – портокали, грейпфрут, витамини, ябълка.
Броколите също трябва да включим в менюто си. Те са едни от най-полезните. Куркумата – също. Не трябва да забравяме и чесъна, който е изключително полезен. Препоръчвам и естествените пробиотични храни. Може да се правят смутита от кисело зеле например. Туршиите също са полезни. Хубаво да се използва джинджифил, българският магданоз.
Какаото е един от най-мощните антиоксиданти и също би ни помогнало да подсилим нашия имунитет.
Здравето е в разнообразието. Хубаво е да се консумира свежа, прясна и най-вече разнообразна храна.
Всеки един сезон предоставя достатъчно алтернативи за разнообразно хранене”.
Все още няма коментари