Рибата, авокадото, ядките и семената са продукти с подмладяващ ефект, тъй като пазят кожата от стареене, казва диетологът Софи Тротман пред „The Sun“. Според нея омега-3 мастните киселини, които се съдържат в сьомгата, скумрията, аншоата, херингата и сардините, поддържат естествената защитна бариера на кожата, овлажняват я и предотвратяват появата на фини линии и бръчки. Друга храна, която е полезна за кожата, е авокадото. Тротман отбелязва, че плодът съдържа мононенаситени мазнини, които правят кожата хидратирана и еластична. „Авокадото е богато на витамин Е – антиоксидант, който помага за предпазване на кожата от вредното влияние на околната среда“, посочва диетологът. За да запазим младежкия вид на кожата си, Тротман съветва да включим в менюто си и сладки картофи. Каротеноидите, които придават оранжевия цвят на сладкия картоф, правят кожата сияйна, а бета-каротинът в състава му насърчава обновяването на клетките. Освен това диетоложката заяви, че консумацията на богати на витамини и минерали плодове, ядки и семена помага в борбата със стареенето на организма, посочва тя.
Все още няма коментари