Родената в Пловдив шеф Силвена Роу се превърна в най-популярната кулинарка в България, след като стана част от журито на „Мастършеф“. В момента води собствено шоу – „Моята звезда кухня“, и продължава да впечатлява с младежката си визия и дух, които твърди, че дължи единствено на манията си по суперхраните.
Роу, която гони 60 години, обяснява, че с хранене е успяла да подмлади не само кожата си, но и всичките си органи. „Възрастта ми варира – от 34, през 36 до 38 години според начина на живот, който водя в момента. Проверявам биологичната си възраст веднъж в годината със специални изследвания, не само на клетъчна основа, но с тестове на кръвта, косата и кожата. Те се изпращат в специализирана лаборатория в Сан Диего, САЩ. Аз отдавна съм свикнала да живея по този начин – с желанието да бъда млада, да подмладявам организма си. Не става дума да се изживяваш като секссимвол или красавица, а чисто и просто да си човек, пълен с енергия и желание за живот“, казва кулинарката, която наскоро стана и баба на внучка Иззела.
„Трябва ни храна, която да ни дава сила, а не просто да ни наяжда като захарта и червеното месо. То също може да се хапва, но рядко. Препоръчвам да съобразяваме дажбата месо с килограмите. Ако сте 100 килограма, яжте 100 грама месо и нито грам повече. Но много хора прекаляват. Аз ям и много суперхрани с антиоксиданти.
Исках да си оправя кожата, да ми е като на младо момиче. Започнах да ям суперхрани, пълни с колаген. Той не може да се набави с хапчета и прахчета. Най-добре става с храна. Исках да си понижа холестерола. Като на майка ми е висок, едно марулено листо на ден да ям, пак е висок. Започнах специална диета 16 месеца и той падна дори под нормалното ниво, което е невероятно. Другото е, че не искам да влизам в менопауза. Искам да си я забавя, да съм си като млада жена. Възможно най-дълго. Не искам да ми изсъхне кожата. И съм си още в такт, защото мога да го правя с определени суперхрани. Те дори помагат, ако сме влезли в менопаузата, да преминем леко през нея“, споделя шеф Роу. „Чрез елиминация аз стигнах до лененото семе, продължавам с него, макар да го намалих. Всяка сутрин го влагам в специалната си напитка, в която има и нар, и кокосово мляко, и пчелен прашец. Тая напитка я пия в 6 часа, тя е много богата“, разкрива тв звездата.
„Аз понеже нямах друг изход, започнах да променям храната, която готвя, чрез биохакинг – заместване на традиционните продукти със суперхрани. Моята майка е изцяло на суперхрани и на 80 години лети тази жена. Мъжът ми също. Имаше високо кръвно, благодарение на мен го свали. Суперхраните са известни, всеки може да си ги купи – сладък картоф, авокадо, кейл, спанак, аспержи, сушени боровинки, асаи или чия. Ако не ти ги направят обаче вкусно, семената са като пясък“, споделя още Силвена.
Все още няма коментари