Нова мания по здравословното хранене е обзела дамите от родния елит. Певици, актриси и тв звезди са полудели по отглеждането и консумирането на кълнове от всевъзможни зеленчуци, които в последно време в цял свят се възприемат като суперхрана №1. Според диетолозите кълновете са нискокалоричен продукт, който се смила лесно от стомаха и e източник на огромно количество енергия. Кълновете ускоряват обмяната на веществата и спомагат за изхвърляне на токсините от тялото, които са натрупани с времето. Богати са на мазнини, протеини, минерали (предимно калций и желязо) и витамини (А, С, В1 и В2). Присъствието им в чинията се отразява благоприятно на телесното тегло, на кожата и косата. Точно това е причината българските знаменитости напоследък да наблягат сериозно на тях.
Пионерка в областта е Катя от дует „Ритон“. Още в началото на пандемията от Ковид-19 половинката на Здравко сподели, че се е научила сама да отглежда кълнове в хладилника си. Тя избрала да развъжда такива от известния азиатски боб мунг. Той има леко сладък вкус и е изключително наситен с хранителни и лечебни качества. Боб мунг може да се комбинира с други бобови, а също и със зърнени култури и, разбира се – с всякакви зеленчуци. Богат е на минерали като манган, магнезий, желязо, цинк и селен, както и на витамините А, В12, С и Е, които са особено важни за по-силния имунитет. „Слагам го на салати, задушени манджички, смутита и много други. Произвеждам кълновете сама. Получават се за 3-4 дни“, споделя Катя, която напоследък цъфти и е в отлична форма.
Без кълнове на масата вече не сяда и Силвия Кацарова. Освен у дома дори по ресторанти тя винаги избира ястия, в които присъстват. От близо 2 години елзетката е страстен привърженик на този вид суперхрана и твърди, че се отразява перфектно на фигурата ѝ, а кожата ѝ била като на гимназистка. Кацарова научила за кълновете, след като се поинтересувала задълбочено, тъй като имала здравословни проблеми, които налагали да пази диета. Звездата страдала от стомашни неразположения и лекари я посъветвали да премине на очистителен режим с кълнове. Изпълнителката на „Топъл дъжд“ се вслушала в съветите на докторите и започнала редовната консумация, а ефектът бил забележителен още след 3 месеца.
Пеещата актриса Нети винаги е впечатлявала с перфектни мерки и визия. От миналата година тя също е почитател на кълновете и в дома си отглежда такива от броколи. „Най-лесният и ефективен начин е в широка чиния или кръгла купа да се застели домакинска хартия. Върху нея се поръсват семенцата и се полива с вода, така че хартията да се напои. Всеки ден сутрин и вечер отново поливате малко вода. Нека да има часове, в които хартията да е съвсем суха. До 4-5 дни кълновете от броколи поникват и са готови за хапване“, споделя блондинката.
Една от първите звездни дами у нас, която разкри магията на кълновете от броколи, бе шеф Силвена Роу. По нейни думи те са способни дори да убият рака, а ползите им за женската красота и добра форма са ненадминати. Певицата Белослава и майка ѝ – актрисата Анета Сотирова, също си гледат кълнове вкъщи и потвърждават ползите им.
Родни звезди ядат кълнове за красота
Катя от „Ритон“, Силвия Кацарова, Анета Сотирова и Нети отглеждат суперхраната в домовете си
2 коментара