Емблемата на фолклорната музика у нас Николина Чакърдъкова призна, че от суета е щяла да се прости с живота си. Любимата певица на бившия президент Георги Първанов открито заяви, че е щяла да издъхне на операционната маса заради поставен гастрален пръстен в стомаха ѝ, чиято цел била да ѝ помогне да се втали.
Още преди повече от 10 години звездата на народната музика бе сред първите ВИП персони у нас, които прибягнаха до иновативната за онези времена интервенция и си сложиха гастрални пръстени. Заедно с нея на същата операция се подложиха Руслан Мъйнов, Азис, Любо Нейков и редица други. Докато при тях нямало усложнения, при Николина положението излязло извън контрол. Тя се бръкнала за процедурата над 4500 евро. Първоначално имало добър ефект и наистина успяла да отслабне рязко, но се появили и много здравословни проблеми.
„След диагнозата рак и операцията, която претърпях, направих тежък перитонит и беше още по-трудно, защото за 10 часа можех да умра. Тогава за пръв път чух докторът да казва: „Тази жена, ако не я оперираме до 10 минути, я губим“. После пък направих тежка белодробна емболия, но слава Богу, оцелях. Но с днешна дата никога не бих си поставила вече т. нар. пръстен в стомаха, не че той беше причината за моите проблеми“, признава певицата, която днес е забравила за тежките здравословни премеждия. Чакърдъкова обаче е категорична, че все още не може да свикне да бъде на хранителен режим и диетите са най-голямото мъчение за нея. „Приемам се и се харесвам каквато съм, дори се шегувам, че за 53-годишна баба на 4 внучета си изглеждам прекрасно“, казва звездата, която все пак внимава какво слага в чинията. Изпълнителката на „Родопска китка“ се слави като шеметна кулинарка, но специалитетите си приготвя за многолюдното си семейство. Преди концерти и турнета винаги минавала на известната сред звездите диета „250 грама“. Тя е базирана на кръвни изследвания и идеята при спазването ѝ е порциите да бъдат намалени до 250 г. Според нейните правила можете да се храните вкусно и разнообразно. Просто трябва да контролирате количеството на порциите.
Основната точка на тази диета е, че дневното количество консумирана храна трябва да бъде разделено на няколко малки части от по 200-250 грама. Това се прави заради физиологичните характеристики на човешкото тяло. Както е доказано от учените, по време на дълги паузи между храненията стомашната лигавица произвежда хормона грелин. Той е този, който е пряко отговорен за чувството на глад. Колкото повече грелин, толкова по-осезаем е гладът. Чрез намаляване на интервалите от време между храненията и малките порции ние предотвратяваме производството на големи количества от този хормон. В тази връзка желанието да се яде повече от нормата и да се прекъсне диетата също намалява.
Пръстен за отслабване едва не убил Николина Чакърдъкова
Народната певица се отказа от диетите, храни се на малки порции, за да е във форма
0 коментара
Все още няма коментари