Естрадната икона Кичка Бодурова е вече на 66, но продължава да впечатлява с фигурата си и свежия си външен вид.
Макар че усилено се грижи за добрата си форма, тя не е фен на строгите диети. Особено на тези, в които се набляга на протеините. „Имам близки, които не само че получиха проблеми от нея и трябваше да прибягнат към лекарства, а и после напълняха много“, разказва Бодурова. Затова тя предпочита да се качва често на кантара, да балансира менюто си, но не и да се вманиачава по темата. „Мисля, че е най-добре да се държи златната среда. Аз съм за качествен и пълноценен живот и не искам да живея като костенурките. А и ние, жените, никога не трябва да забравяме, че за да се поддържа лицето във форма, на всеки 5 г. след 40-ата година трябва да слагаме по 2 кг. Защото лицето е това, което ни представя“, смята певицата.
Тя може да кара само на плодове, сьомга, домати, сирена и любимите лешници. Обича и шоколад с лешници, но го избягва, за да е в добра форма. По същата причина не яде и макарони и картофи.
Макар че често ги готви заради дъщерите си и съпруга си. От няколко години менюто на естрадната звезда се свежда предимно до салати. В дома им в Щатите, където Бодурова се установи преди много години, никога не се яде пържено и мазно. От десетилетие гласовитата бургазлийка не е вкусвала и бял хляб, особено топъл, защото ставал на топка в стомаха. Затова си приготвяла хлебни изделия сама – с ръжено брашно, ленено семе, грухана пшеница, мак, сусам, тиквено, слънчогледово семе и кимион. „Става – „да яде мама и да не дава на детенце“ – както казват гърците“, смее се Бодурова.
В Лас Вегас естрадната звезда е член на известен фитнес клуб. Там обаче не блъскала на тежките уреди до изтощение, а ходела на класове по зумба – интензивни тренировки под формата на танци. Кичка споделя, че когато не ѝ се посещава залата, замествала тренировката с бързо ходене 40-50 минути на въздух с гирички.
Все още няма коментари