Ако беше жива, на 4 май киноиконата Одри Хепбърн щеше да навърши 93 години. Емблематичната актриса обаче си отива от този свят само на 64 години.
Десетилетия след смъртта си тя продължава да бъде еталон за стил и красота, а тайните за безупречната ѝ визия разкрива след кончината ѝ нейният син Лука Доти. Характерната за Одри тънка талия, заради която в златните години на Холивуд много колежки ѝ завиждат, не е била ефект от диети. Кинозвездата никога не спазвала режими, дори обичала да похапва някои вредни храни. Всеки ден тя имала в чантата си шоколад. Освен това обожавала да яде италианска паста. Пиела и шотландско уиски.
„Майка ми обожаваше италианската кухня, не можеше без паста, а най-любими ѝ бяха спагетите с доматен сос“, обяснява той, с което разбива на пух и прах твърденията, че тя гладувала с дни, за да има тънка талия. Доти издава готварска книга, озаглавена „Одри у дома“. В нея той разкрива кои са любимите ястия на легендарната актриса. Хепбърн оцелява по време на германската окупация на Холандия. Тогава тя и майка ѝ почти нямат храна. Това допринася за нейната физика през годините, смята синът ѝ. „В края на войната майка ми е била на границата между живота и смъртта. Хранила се е с коприва и луковици от лалета и е пила много вода, за да напълни стомаха си“, разкрива синът ѝ.
„За закуска хапваше филия черен хляб с конфитюр, на обяд можеше да хапне печено пилешко или телешко със зеленчуци от градината, а след вечеря си вземаше шоколад, придружен с чаша скоч“, обяснява пред списание „People“ Робърт Уолдърс, който е последният мъж в живота на актрисата.
Одри винаги е имала кристална кожа, която поддържала не толкова с козметика, а чрез прием на достатъчно вода. По думите ѝ хидратацията на тялото е от ключово значение за състоянието на кожата. Синът ѝ разкрива още, че освен голямо количество вода и други течности тя наблягала на консумацията на пресни зеленчуци. Като холандка Хепбърн обожавала картофите и не ги изключвала от менюто си, нищо, че съдържат доста въглехидрати. За сметка на това не ядяла никакъв хляб.
Легендарната актриса имала свое виждане за света. Тя не позволявала на дребни неща от ежедневието да развалят настроението ѝ. Може би затова, че никога не се мръщела, бръчките се появили на по-късен етап от живота ѝ. Според сина на Одри тя не мислела толкова за физиката си, колкото за изчистване на своето съзнание. А по-органичната храна и положителното ѝ мислене я запазили по-младолика за по-дълго време.
Все още няма коментари