Употребата на маргарин като заместител на естествената мазнина е много вредна, защото води до запушване на кръвоносните съдове. Това заяви пред Фокус известната варненска диетоложка д-р Людмила Емилова.
По думите й обезмаслените продукти не са вредни за организма само тогава, когато от съдържанието им са извлечени и отстранени част от мазнините на млечни произведения или месни продукти, без да се добавят на тяхно място други вредни вещества и без да се приемат прекомерно.
„Особено вредно е да се употребява маргарин вместо сирене или мляко, защото те съдържат естествени животински мазнини.
Когато маргаринът попадне в човешкия организъм при температура от 36 градуса остава с твърда маса, а това предизвиква запушване на кръвоносните съдове. Така се увеличава рискът от поява на инфарктни или инсултни състояния”, подчерта д-р Людмила Емилова.
Все още няма коментари