♦ Италианска с кускус и майонеза
Необходими продукти: 1 пак. кускус, 1 пак. майонеза, 200 г сладка царевица, 100 г грах, 5 кисели краставички, 200 г шунка, сол
Начин на приготвяне: Кускусът се сварява в подсолена вода, изцежда се, измива се и се поставя в дълбока купа, слага се царевицата, грахът, киселите краставички и шунката се нарязват на кубчета. Добавя се майонезата, сол на вкус и всичко се обърква.
♦ С паста, шунка и маслини
Необходими продукти: 1 пакет паста (макарони ), 3 чери домата, нарязани наполовина, 250 г сирене, нарязано на кубчета, 200 г шунка, нарязана на кубчета, 2 червени чушки, 1 зелена чушка, 50 г черни маслини, 150 г сушени домати, 3-4 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне: Сварете пастата за 8-9 минути в подсолена вода. След като е готова, отцедете. В голяма купа смесете всички предварително подготвени продукти. Добавете пастата. Подправете със зехтина и подправките и разбъркайте хубаво.
♦ Постна с булгур
Необходими продукти: 1 глава кромид лук, 1 голяма краставица, 2 червени чушки, 2 стръка магданоз, 4-5 супени лъжици зехтин, 1 домат, 500 г булгур, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Сварете булгура в подсолена вода. След като е готов, го прецедете добре. Нарежете на ситно всички зеленчуци и магданоза. Добавете ги в булгура. Изсипете зехтина към сместа и разбъркайте. Прибавете солта и черния пипер и отново разбъркайте добре. Всички продукти трябва да се смесят. Сервирайте салатата охладена.
♦ С макарони, грах, пиле и майонеза
Необходими продукти: 300 г макарони, 300 г пилешки гърди, 300 г грах, 300 г майонеза, 2 с.л. горчица, 1 ч.л. черен пипер, сол
Начин на приготвяне: Макароните се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. След това се изваждат и отцеждат. Оставят се настрани. Пилешкото филе се нарязва на хапки и се задушава в малко зехтин, докато се сготви. След това се прибавя към макароните заедно с отцедения от консервата грах. Салатата се овкусява с майонеза, горчица, черен пипер и сол. Разбърква се старателно и се сервира.
♦ Салата с печено месо, царевица и авокадо
Необходими продукти: 300 г печено месо, може и пилешко, 2 домата или 10-12 чери доматки, 1 краставица, 1 малка глава червен лук, 1 авокадо, 1 малка консерва царевица, сол, черен пипер, зехтин, лимонов сок или оцет.
Начин на приготвяне: В купа сложете накъсаното печено месо. Към него добавете нарязаните зеленчуци, сол и черен пипер. Овкусете със зехтин, оцет или лимонов сок. По желание сервирайте салатата с топъл препечен хляб.
Все още няма коментари