Благовест Аргиров от култовото дуо „Братя Аргирови“ от години е поклонник на природната медицина. Със съпругата му Лили, която е румънка, не пият антибиотици и лекарства и се стараят да се лекуват по естествени начини. 63-годишният певец страдал от някои хронични заболявания, като висок холестерол и повишено кръвно налягане, които успял да овладее само с помощта на природни средства.
Основното му оръжие в борбата с хипертонията и лошия холестерол се оказал чесънът. Всяка сутрин Аргиров накълцвал една скилидка, но вместо да я сдъвква, я изпивал с чаша вода. Този метод научил от известен кардиолог и се убедил лично в ефекта. Освен че нормализирал кръвното, подсилил сърцето и имунната си система. Особено в студените месеци не пропускал ритуала нито сутрин. Срещу настинки, вируси и грип пък прилагал рецепта с един буркан истински мед и 200 г настърган джинджифил. „Медът ни е от Румъния. В Синая живее лелята на съпругата ми. Те произвеждат мед за Германия и сме сигурни, че е абсолютно чист. Разбърква се с джинджифила и се яде по една лъжичка на два часа, много помага“, обяснява Благовест Аргиров. За гласа си той никога не е прилагал подобни трикове. Нито пък брат му. Той има още по-силен глас, дар Божи, казва Благовест. „Навремето в СССР сме изнасяли по 4 концерта на ден и той пееше повече, никакви проблеми нямаше. Имали сме по 100 концерта за 100 дни, като се има предвид, че сме пътували със самолети до различни големи градове в републиките. Това си е голямо постижение“, разказва певецът.
63-годишният музикален идол от соца признава, че спазва диета, не толкова от суета, колкото заради здравето си. Отслабнал е с десетина килограма, като вечер ядял само салата и нищо след 19:30 ч. Единствено пиенето на вода все още му било проблем, защото не се сещал често, а трябвало, понеже имал лек проблем с бъбреците. Образувал камъчета и песъчинки и трябвало да поема повече течности. От години Благовест избягва месото, а брат му Светослав пък е заклет вегетарианец. Отказали се от любимите луканки и български колбаси, за да бъдат здрави и младолики. Покрай живота в чужбина още преди 20 години се запознали отблизо с някои суперхрани и годжиберито, което се смята за един от най-полезните плодове в цял свят изобщо, започнали да хапват редовно, преди още в България да бъде познато въпросното растение. Добавяли го към закуските си и така си набавяли нужната доза витамини по естествен път, без да се тъпчат с химии от аптеката.
Все още няма коментари