Кренвиршите и колбасите на пазара съдържат повече вредни за организма нитрати от отгледаните в оранжерии салати, алармират диетозоли. Експертна проверка е установила, че химикалите при зеленчуците могат да се премахнат, ако преди консумация бъдат накиснати за 30 минути в студена вода. При месните продукти обаче спасение от отровата нямало. Специалистите обясняват, че апетитния си цвят шунките, кренвиршите и саламите дължат именно на нитратите, с които производителите ги блъскат. Този тип колбаси може да навреди сериозно на здравето. Според лекарите консервантите, които се съдържат в тях, са първопричината за отключването на рак на стомаха, а честата им консумация застрашавала и от диабет. Вносните стоки също не били безобидни, а големите хранителни вериги пласирали на нашия пазар храни от второ качество.
Все още няма коментари