Ако имате чревни или стомашни проблеми, добре е да включвате често в менюто си зелени зеленчуци.
Според учени храните като броколи, спанак и други листни зеленчуци подпомагат добрите бактерии в човешкия стомах заради наличието на специална захарна молекула. Когато се приемат повече зелени зеленчуци, добрите бактерии изобилстват и оставят малко място за растеж на лошите, причиняващи ни болки и дискомфорт. Освен всичко друго зеленчуците набавят на организма ни коктейл от витамини, минерали и полезни вещества.
Захарната молекулa, наречена Sulfoquinovose, се среща в изобилие в природата и е необичайна, защото е единствената захар, която съдържа сяра. Досега не беше ясно как точно влияе тя на бактериите, но най-новото откритие сочи, че те могат да отключат захарта в молекулата и да я използват за енергия.
Все още няма коментари