Според една теория човешкото тяло и мозъкът остаряват заради химическа реакция, включваща окисляване, спрямо която консумираме храна и кислород и произвеждаме енергия. Но този процес унищожава клетките и с течение на времето паметта намалява. Чесънът съдържа компоненти, които предотвратяват стареенето на мозъка.
Възрастните хора, които го консумират, намаляват риска от развитие на алцхаймер, докато младите могат да подобрят паметта и да увеличат мозъчната продуктивност. Всичко, което трябва да направите, е да консумирате чесън редовно. Важно е да се отбележи, че чесънът трябва да се приема пресен (не сушен), за да предпази от заболявания.
Алицинът се образува само чрез механично разрушаване на растителните клетки по време на рязане или пресоване. Когато скилидката се раздроби, нейните компоненти се смесват и формират антимикробно съединение, докато нагряването убива почти всички полезни свойства на този натурален продукт.
Все още няма коментари