Ежедневната употреба на ябълков оцет може да понижи показателите на холестерола и с това да намали риска от инфаркт и инсулт, информират учени от университета в Бирмингам. Експертите обясняват, че 30 милилитра от продукта, разтворен в 200 милилитра вода, преди хранене снижава холестерола с 13%. Ябълковият оцет може да се включи в ежедневната употреба като допълнително средство и превенция към защита от инфаркт и инсулт.
Британските учени не съветват хората, които вече контролират високото ниво на холестерол с медикаменти, да се откажат от тях в полза на оцета. Известно е, че лекарствените продукти намаляват нивата на холестерол с над 30%. Учените отбелязват, че оцетната киселина има положителна защитна функция и може да се използва като спомагателно средство. Всяка година нараства броят на хората, страдащи от повишени нива на холестерол. Това се свързва с неправилното хранене и влечение към мазни и бързи храни. От холестерола нашите артерии и кръвоносни съдове се запушват, което затруднява работата на сърцето и често води до фатален край.
Все още няма коментари