Хората без настроение - сърдитите или тъжните, са в пъти по-склонни да посегнат към нездравословната храна, отколкото всички останали. До този извод са стигнали група американски учени. За сметка на недоволните, усмихнатите и положително настроените към живота хора най-често гледат да се нахранят с нещо здравословно. Оптимистичното състояние на ума ни кара да погледнем на бъдещето си по-сериозно, да направим план на живота си и най-вече да се погрижим за здравето си, като се храним здравословно. Доц. Мерил Гарднър от университета „Делауеър” твърди, че перспективата на времето помага на хората да направят по-добър избор. „Когато хората са в лошо настроение, обикновено се фокусират върху това, което се намира във физическа близост и близост във времето“, коментира доц. Гарднър. Ето защо учените съветват да лекуваме трудните моменти в живота си с приятна музика и приятелски съвет, отколкото с консумация на вредна храна.
Все още няма коментари