Учени от Холандия доказаха, че нова средиземноморска диета действа като ваксина срещу рак на гърдата. Разработеният от тях режим на хранене включва консумацията на много плодове и зеленчуци, но най-вече риба и морски дарове.
Експертите са установили, че жените, които се хранят здравословно, са с 40 пъти по-малък риск да провокират развитието на злокачествени образувания в млечните жлези. Те твърдят, че само с подходящата храна смъртността от рак на гърдата в целия свят може да се понижи почти наполовина. За да стигнат до гръмките изводи, холандските специалисти са наблюдавали 62 000 жени в продължение на 20 години, за да докажат, че храната неизменно влияе на развитието на тежката болест. В момента специалистите са се заели да разработят специална хранителна добавка, която да обединява в себе си всички нужни полезни съставки, но в едно хапче, което да бъде използвано в превенцията срещу рака от жените по цял свят.
1 коментара
jensovet
2017-03-18 09:53:20
Отговори
ПРАВИЛНО! Всички растителни продукти създават алкална среда, а морските продукти, освен другите ценни вещества, съдържат йод. Затова вместо хапче - пресни плодове и зеленчуци, морски продукти и вода, обогатена с гарантирана дневна доза на йод в йонна форма. Млечната жлеза има нужда ежедневно от почти толкова йод, колкото е необходим на щитовидната жлеза за синтеза на хормоните. "Щитовидната жлеза, за да се поддържа достатъчно ниво на йод, се нуждае ежедневно от около 6 мг/ден. Млечната жлеза има нужда най-малко 5 мг йод, като около 2 мг йод остават за нуждите на други тъкани." (Dr. Guy E. Abraham). "Т.е., женските гърди са обширни хранилища на йод. Поддържането на адекватни нива на йод е необходимо, за да се осигури правилното функциониране на щитовидната жлеза и нормална архитектура на гърдата." (Д-р Braunstein)