При камъни в жлъчката помага лечение със сок от ряпа, твърди лечителката Мария Требен. То трябва да продължи 6 седмици. Ряпата се изстисква със сокоизстисквачка. Сутрин на гладно се изпиват по 100 г от сока, като в продължение на 3 седмици количеството се увеличава, за да стигне 400 г и в продължение на следващите 3 седмици отново се намалява до 100 г. Сокът от ряпа обаче не бива да се използва при възпаление на стомаха или червата.
Лечителката предлага и още една рецепта срещу тази болест. Прави се смес от по 20 г горски анасон, бръшлян, хмел, камшик, мента и пелин. На 1 л ябълково вино се слагат 3 супени лъжици от сместа, поставя се на печката почти до кипване, сваля се и билките се оставят да киснат 3 минути. През деня от отварата се взема на всеки час по 1 супена лъжица - това се прави 8-9 пъти. Течността трябва да се пие топла, затова се съхранява в термос.
Лекарите съветват прибягването до оперативно лечение да бъде крайна мярка, защото премахването на жлъчния мехур често води до по-сериозни последствия. Възможно е дори след интервенцията да се образуват по-големи камъни, които отново да създават проблеми. Статистиката показва, че около 80% от диагностицираните с това заболяване успяват да се измъкнат от капана му само с помощта на билки и правилно хранене.
Все още няма коментари