Обичате да хапвате нар, но винаги изхвърляте кората? Спрете да го правите. Тя съдържа толкова много полезни вещества, които помагат при различни заболявания, ако я варите на чай. Наровете и сокът от тях помагат за подобряване на кръвното налягане, нивата на кръвната захар и холестерола наред с други предимства.
Червените кори съставляват около 50% от плода и съдържат повече антиоксиданти дори от сока в зрънцата. От древни времена корите от нар били използвани в народната медицина благодарение на многобройните си полезни съединения. Правени са много изследвания, с които да се установи и потвърди полезното влияние на пиенето на чай от кори на нар върху човешкия организъм. Кората от нар помага за намаляване на риска от хронични болести като сърдечни такива и диабет.
Проведено е 30-дневно проучване за доказване на теорията. Установено е, че приемът на 1,000 мг екстракт от кора на нар има възможността да подобри нивата на холестерол и кръвната захар при хора със затлъстяване и наднормено тегло. В тези случаи кората на нара действа като противовъзпалително средство. Освен това се бори с туморните клетки, намалява драстично риска от загуба на слуха, помага при диария, полезен е за костите, ставите и за зъбите. Подобрява и мозъчната функция. За целта просто изсушете корите от нар на малки парчета и съхранявайте на сухо място. Начин на приготвяне: слагате корите от нар в чаша, след което заливате с горещата вода и покривате плътно съда за 25-30 минути. Консумирате, без да прецеждате.
Не хвърляйте кората на нара – цери диабет и холестерол
0 коментара
Все още няма коментари