Продукти: 1 с.л. пресен магданоз, 1 ч.л. червен пипер, 600 г свинско месо, 3 моркова, 500 г картофи, 2 глави стар кромид лук, 4 домата от консерва, 50 г маслини без костилки, 200 г сушеница, 250 г краве сирене, 100 г топено сирене, 2 щипки млян черен пипер, 50 мл. червено вино.
Начин на приготвяне: Месото, нарязано на кубчета, се запържва. Добавят се лукът, нарязан на полумесеци, морковите на колелца.
След пет минути добавете целите картофчета (по-малки), доматите от консервата, подправките и виното, оставете ястието малко да покъкри. Свалете го от огъня и добавете сушеницата и маслините. В гювеча сипете малко мазнина, натрошете сиренето, а отгоре изсипете сместа от тигана и налейте малко вода (около 1/2 ч. ч.). Печете на 250 градуса и малко преди да го извадите от фурната, поръсете с парченца топено сирене и върнете пак във фурната да се разтопи. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте с чаша червено вино.
Все още няма коментари