Необходими продукти:
250 г макарони
500 г спанак
1 глава лук
сол
черен пипер
индийско орехче
1 скилидка чесън
2 с.л. олио
250 г сирене пармезан
4 яйца
100 мл течна сметана
Начин на приготвяне: Сварете макароните в 3 л подсолена вода според упътването на опаковката. Междувременно почистете и измийте спанака. Загрейте олиото и в него задушете нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете мокрия спанак и задушавайте, докато омекне и течността се изпари. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбийте яйцата, сметаната и 100 г от фино настъргания пармезан. Подправете със сол и черен пипер. Изсипете в намаслена кръгла тавичка отцедените макарони, спанака, яйчената смес и разбъркайте. Поръсете с останалия пармезан, покрийте с алуминиево фолио и печете 45-50 минути при 175 градуса. Последните 15 минути отстранете фолиото, за да се получи златиста коричка.
Все още няма коментари