Преди всеки нов моден сезон законодателите в модата представят актуалните тенденции, които ще властват по витрините на бутиците. Най-често те са нов прочит на познати вече стилове от предишни години.
Тенденциите в прическите за пролетта на 2020 г. представляват именно такова завръщане в миналото. Хаотично изглеждащата коса вече не е модерна. На нейно място идва класическият шик, изразен в луксозен ретро стил. Отново фаворит на фризьорите е ултракъсата коса, известна като „гарсон“. Тя придава независим, стилен, луксозен и много дискретен вид на всяка дама. Подходяща е за офиса и стои чудесно в ежедневието. Стилистите съветват през пролетта на 2020 г. да бъде комбинирана с обемен бретон.
Тези дами, които имат здрава и красива дълга коса, с малко старание могат да си направят модерна прическа, без да се налага скъсяване. Най-добре е да остане леко чуплива след измиването и да не се изсушава със сешоар, обясняват коафьорите. Топтенденция ще бъде дългата коса на леки вълни или мокрият ефект, постигнат със стилизант.
Когато става дума за цветове, бледорусото със сиви нюанси ще е голям хит през 2020 г. Лилавите и виолетовите коси често са асоциирани с по-зрелите дами, но истината е, че те подмладяват. Още през 2019 г. някои холивудски звезди експериментираха с тази смела тенденция, но и през пролетта на 2020-а тя ще продължи да бъде на мода.
Сред останалите фаворити на фризьорите е карамеленият цвят, който е чудесен вариант за дамите, които не искат да правят радикални промени във визията си и да изсветляват прекалено много косата си. Макар тъмните нюанси да отстъпват пред светлите според тенденциите, които ще властват тази пролет, все пак класическият шоколадов цвят на косата си остава сред най-предпочитаните и никога не излизащи от мода варианти. Черното обаче не е за предпочитане, категорични са стилистите и съветват дамите, които дълго време се носят с такъв цвят, плавно да го подменят с лешниково кафяво или тъмен шоколад.
Къси коси в бледорусо – хит за пролет 2020
Брюнетките да сменят черното с цвят тъмен шоколад
0 коментара
Все още няма коментари