Продукти:
1/2 кг свинско месо, 1 ч.ч. ориз, 2 глави лук, 2 домата, 2 моркова, 2 зелени чушки, 2 червени чушки, 1/2 к.ч. маслини, 2 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. чубрица, черен пипер, сол, магданоз, 4 ч.ч. вода.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и се задушава в половината олио. В другата половина се задушава ситно нарязаният лук, докато стане прозрачен. След това към него се прибавят морковите (2 бр), нарязани на малки кубчета, и червеният пипер (1 ч.л.). Месото се добавя при лука и морковите и се налива 1/4 от водата. Ястието къкри на тих огън, докато месото омекне.
След това се добавят зеленчуците. Чушките се нарязват на колелца, а доматите се настъргват на едрото ренде. Добавя се и оризът. Разбърква се и щом ястието заври, се прехвърля в тава.
Долива се останалата вода и гювечът се овкусява с черен пипер и чубрица. Поставя се в студена фурна и се пече при 180 градуса. Когато е почти готов, се добавят маслините, нарязани на ситно, и се запича на горен реотан за няколко минути. Ястието се поднася горещо, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.
Все още няма коментари