Продукти: 60 череши с дръжките, 3 с.л. меко масло,
3 с.л. плодов сироп, 2 чаши пресята пудра захар,
500 г шоколадов кувертюр или готова шоколадова глазура.
Начин на приготвяне: Отцедете измитите череши, на които се премахнали костилките, и ги поставете върху домакинска хартия да съхнат. В купа смесете маслото и сиропа, бъркайте до гладък крем. Разбъркайте вътре и пудрата захар, омесете сместа на гладко тесто. Ако е необходимо, поставете в хладилник да се стегне. Увийте всяка черешка в около 1 ч.л. от маслената смес. Оставете в хладилника, докато се втвърдят. Разтопете кувертюра (глазурата) според указанията на опаковката или в тиган с дебело дъно на бавен огън. Потопете всяка черешка, държейки я за дръжката, в шоколада и я сложете да съхне върху покрито с хартия за печене плато или плосък съд. Охладете, докато шоколадът се втвърди напълно. Премахнете дръжките и съхранявайте в херметически затворен съд на студено място.
Все още няма коментари