Продукти: 150 г меденки с шоколадова глазура, , 50 г смлени бисквити, , 3 с. л. мед, 1/2 чаена лъжичка канела, 6 с.л. олио, 100 г нарязани орехи
За глазурата: 150 г шоколад, 5 с.л. олио, по желание половинки орехови ядки.
Начин на приготвяне: Шоколадът се разтопява на водна баня с 6 супени лъжици олио. Меденките се нарязват на дребни кубчета и се оставят в купа настрана. В купата се добавят медът, канелата, нарязаните ядки и бисквитите, и с разтопения шоколад се замесва тесто. То се прехвърля в тава, покрита с найлоново фолио, и сместа се оставя да се стегне в хладилник. След това с нож, потопен в студена вода, се нарязва на кубчета.
Шоколадът за глазурата се разтопява с 5 супени лъжици олио и бонбоните един по един се потапят в него. Оставя се глазурата да стегне, като по желание бонбоните се украсяват с половинки орехови ядки.
Все още няма коментари