Необходими продукти:
500 г тиква
2 моркова
1 глава лук
20 г масло
200 мл прясно мляко
1 с. л. пресен настърган джинджифил (1/2 чаена лъжица сух джинджифил)
сол
тиквени семки за украс
Начин на приготвяне:
Сварявате всички продукти. Нарязвате и почиствате тиквата, морковите и лука и ги варите в подсолена вода (около 1 ч.л. сол е достатъчна) до пълно омекване. След като сварите зеленчуците, ги пасирате с пасатор или в кухненски робот заедно с маслото и млякото. Задължително извадете млякото предварително от хладилника. Пасирайте до получаване на еднородна смес.
Настържете джинджифила на ситно ренде и добавете към тиквената смес. Разбъркайте много добре, за да не остане джинджифилът на топка. По-добре е да ползвате пресен джинджифил, тъй като той е много по-свеж. Може да откриете корените пресен джинджифил във всички по-големи магазини на щанда със зеленчуците. Ако пък нямате под ръка пресен джинджифил, може да ползвате и сух.
Преди сервиране поръсете кремсупата от тиква с няколко тиквени семки и малко прясно настърган джинджифил. Може да добавите и шепа ароматни кротони. Така супичката ще стане още по-вкусна, а и още по-засищаща.
Все още няма коментари