Храненето е огромна част от всеки план, свързан с пътуване, особено когато не сме сигурни кога ще бъде следващото ни хранене.
Със сигурност не бихме искали да се окажем гладни в неподходящо време, както и да се сблъскаме със стомашни или други здравословни проблеми по време на пътуването. За да предотвратим такава ситуация, специалисти в областта на храненето препоръчват да избягваме тези храни по време на пътуването, пише Тялото.бг.
Горски плодове и ябълки
Когато пътуваме, трябва да ядем само плодове с дебел външен слой, който можем лесно да обелим, като банани или портокали. Кората действа като естествена защитна бариера, която поддържа плодовете пресни.
Препоръчително е да избягваме горските плодове и ябълките, тъй като те са изложени на бактериите в средата, в която се съхраняват. Така може да се стигне до развитие на инфекция.
Месо и млечни продукти
Те също трябва да се избягват, тъй като не се знае колко добре се съхраняват и приготвят, а това също може може да ни направи по-податливи към инфекции.
Обработени и рафинирани храни
Трябва да избягваме храни, приготвени от рафинирано брашно като бял хляб, бисквити, хлебни изделия, преработени и готови за консумация храни по време на пътуването.
Те могат да доведат до подуване и дискомфорт в стомаха.
Сурови и нарязани храни
Препоръчително е да консумираме ястия, които са добре сготвени, и да избягваме всичко, което е нарязано и сурово, като салати, лук и кисели краставички. Причината е, че тези храни могат да бъдат замърсени с бактерии и да доведат до стомашни инфекции.
Все още няма коментари