Продукти:
150 г краве масло
150 г брашно
150 г смлени бадеми
1 яйце
50 г пудра захар
щипка канела
щипка кардамон
щипка карамфил
1 ванилия
0,5 ч.ч. мармалад
Начин на приготвяне:
Първо се приготвя тестото. Нарязвате маслото на парченца, добавяте пудрата захар и намачквате с ръце. Добавяте яйцето и отново разбърквате. Малко по малко добавяте и брашното, смлените бадеми с всички подправки и омесвате гладко тесто. Слагате го в хладилника за един час. Изваждате го и го разточвате на блат с дебелина около 3-4 мм и с формички изрязвате сладки с желаната от вас форма. Нареждате ги в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене, и печете в предварително загрята на 150 градуса за 8-10 минути. Изпечените сладки оставяте да се охладят добре, след което ги слепяте по две с предвидения мармалад. Може да ползвате мармалад или желе, каквото имате под ръка. Накрая поръсвате слепените сладки с пудра захар.
Как да си направим коледни сладки „Линцер”
0 коментара
Все още няма коментари