НАРОДНА ЛЮБОВ

Всички обичат Бойко

Сувенири и портрети на Бойко Борисов заливат страната

Фото 3 юли 2017, 18:40
2 коментари
1027 прочитания
Премиерът Бойко Борисов е единственият политик в българската история, чийто лик може да бъде видян на най-необичайни места. Портретът на министър-председателя краси капаци на автомобили, жилищни сгради, дори човешки тела. В началото на тази година негов почитател от Пловдив татуира образа му върху лявата си ръка. През 2012-а друг симпатизант от Русе пък плати стотици левове на професионален художник, който изрисува Борисов върху предния капак на неговия опел. Нетрадиционният жест спечели на русенеца членство в партия ГЕРБ и лично запознанство с нейния лидер. Премиерът може да бъде видян и върху един от вагоните на влака, пътуващ по маршрут Букурещ – Истанбул, а авторът на картината остава анонимен. За разлика от него, художникът Венцислав Пирянков от пловдивското село Старо Железаре се гордее с графита, който през 2015 г. негови съселяни изявяват желание да направи върху дувара им. На изображението тяхната дъщеря посреща с погача министър-председателя, когото цялата фамилия подкрепя вече три мандата. Навръх рождения ден на премиера тази година се появи и негов авангарден паметник в покрайнините на морската ни столица. Варненският зевзек Росен Марков показа творението си в Алеята на славата, която той е изградил в село Климентово. На Алеята на Марков има паметници на успешни българи като Веселин Топалов, Стефка Костадинова, Желю Желев, Ивайло Маринов и др. Всеки паметник е със символ, олицетворяващ успехите на съответния човек в неговата област. Засега паметникът на премиера Бойко Борисов е въпросителен знак и по думите на Марков само от него зависи този знак да се превърне в удивителен. Все пак авторът не му е спестил комплиментите, слагайки под името му надпис: „Мисия – да възроди България“.
 
МАТРЬОШКА
Матрьошката с Бойко Борисов се харчи сред туристите повече от тези на Путин и Меркел.



„ОПЕЛ ВЕКТРА“
Заклет фен на Борисов от Русе плати на художник да украси предния капак на колата му с негов портрет.


 
СТЕНОПИС
Момиче от село Старо Железаре посреща Бойко с носия и погача – стенопис по поръчка на родителите на девойката, който краси къщата им.


 
ДЪРВОРЕЗБА
Дървен барелеф върху изсъхнал ясен украсява тенис клуба в родната му Банкя.


 
АЛЕЯ НА СЛАВАТА
Навръх тазгодишния рожден ден на премиера варненец му посвети авангарден паметник в своята Алея на славата.


 
ТАТУИРОВКА
Пловдивски готвач доживот ще носи татуировката с образа на Борисов, която му показа лично наскоро.


 
СЛАДКО ИЗКУШЕНИЕ
Вафлите „Бойко Борисов“ предизвикаха истински бум по магазините. Производство са на ексмеждународния рефер, понастоящем съдийски наблюдател на УЕФА Ичко Лозев.


 
МАСЛЕНИ ПОРТРЕТИ
Картините, нарисувани от неизвестен автор, бяха разпродадени на търг, като цената им достигна 40 000 лв. за всяка.


 
НА КАФЕ
Стотици българи пият кафето си в компанията на министър-председателя благодарение на чашите с негова снимка.


 
АХАТ И ОПАЛ
В дома на семейство Колеви от Хасково има десетки картини, изработени от ценни камъни като ахат и опал. Портретите обаче са само два - на Левски и на Бойко Борисов. Съпрузите признават, че са големи почитатели на премиера.
 


НА ТЕПИХА
ММА боецът Благой Иванов – Багата неотдавна излезе на тепиха с тениска с лика на премиера, с когото са приятели.


 
2 коментари
дедо от Банкя 2017-07-04 16:40:00
На овче стадо, овчар!
Юлиана 2017-08-17 08:27:45
Не всеки мисли така.Това е още по тоталитарно!
avatar