Министър Рашко Младенов бил донжуан  

Актьорът оглави културата навръх 70-ия си юбилей

Фото 4 фев. 2017, 16:25
3 коментари
2230 прочитания
За 70-ия си юбилей Рашко Младенов получи като своеобразен подарък поста служебен министър на културата. Известен театрален актьор, режисьор, композитор – писал е музиката за 23 спектакъла, има поне 25 роли в киното, Младенов е трупал и административен опит – бил е директор на Сатиричния театър, на русенската и благоевградската трупа.
Завършил е столичното Музикално училище и актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Желчо Мандаджиев. Играл е на сцената на Русенския, Сатиричния театър, театър „София“, Младежкия театър, Малък градски „Зад канала”. Като пианист актьорът с чаровната усмивка е един от най-добрите музиканти на театралната сцена – сред най-аплодираните му роли е участието му заедно с Тодор Колев, Николай Бинев и Ицхак Финци в „Първоаприлски концерт” – поредица от комедийни концерти със Симфоничния оркестър на БНР, в които актьорите свирят, пеят и дирижират.
Младенов дълги години бе съпруг на известната театрална режисьорка от „Сфумато” Маргарита Младенова, с която имат син Любомир. От връзката си с актрисата Сашка Братанова пък актьорът има две близначки – Вяра и Надежда. Днес синът му е режисьор, Надя стана световен шампион по шотокан карате, кара мотоциклет и завърши философия в Софийския университет, а Вяра е педагог по образование. И двете работят в престижни международни компании и владеят по три езика.
В момента негова половинка е журналистката Милена Нейова.
 
 
А БЯХМЕ МЛАДИ
Рашко Младенов, Лъчeзар Стоянов и Марин Янев в Испания по време на снимките на "Константин-Кирил Философ”.
 

 
ТВ КРИМКА
Рашко, Ингеборг Вестфал и Васил Михайлов в кадър от серийния криминален филм "Фалшификаторът от Черния кос”.
 

 
ШЕКСПИР
С Коста Цонев в „Ричард III”, театър "София".
 

 
РАШКОВЦИТЕ
Всенародни веселия по време на празници на изкуствата "Аполония" с рашковците: горе - Митко Марин, Йорданка Стефанова, Рашко Младенов. Долу - Пърти-Иван Петрушинов, Пепи Цанков и Вальо Ганев.
 


ПО ВАЛЕРИ ПЕТРОВ
"В лунната стая" от Валери Петров в театър "София" с Калина Попова, Илка Зафирова, Сашка Братанова, Ицко Финци и Мая Драгоманска.
 


БОЙНИ ДРУГАРИ
С приятеля си Армен Джигарханян и с Кирил Господинов на снимките на филма "Слънчев удар” по пиесата на Георги Джагаров „Тази малка земя”.
 

 
ФАМИЛИЯ
Рашко Младенов с дъщерите си – близначките Вяра и Надежда и със семейството на сина си.
 
 

КАЗАРМА
Министърът като войник.
 

 
СВАТБАТА С ГРЕТИ
Сватбената снимка на Младенов и режисьорката Маргарита Младенова-Грети от 1971 г.


 
САШКА
Рашко Младенов и Сашка Братанова в „Три сестри”.
 

 
ТУРИСТИ
С половинката си Милена на пътешествие.



ДРУЖБА
С Илка Зафирова, с която са близки приятели



 
3 коментари
Аз 2017-02-08 15:59:02
Изключително неприятен и като артист и като човек!
Отврат 2017-02-08 16:00:04
Маргарита, Сашка, Милена...Още колко?
Мария Сантова 2022-07-21 16:45:03
Много готин и мъжкар !
avatar