Червената амазонка

Корнелия Нинова: Пуша по три кутии цигари, не пия, но съм агресивна  

Фото 16 авг. 2016, 18:30
2 коментари
2775 прочитания
„Пуша по три кутии цигари на ден, не пия, но съм агресивна, когато нападат БСП. Прякорът ми е Дукс.” Само тези и още няколко неизвестни факта за себе си разкри след избирането й за лидер на БСП новата стопанка на „Позитано“ 20 Корнелия Нинова.

„Не вярвам в паранормални явления, не хвърлям боб, не вярвам на карти Таро и на кълбета не гледам. Прякора ми го измислиха съучениците от Класическата гимназия за древни езици и култури. Те взеха да ме наричат Дукс, което на латински е „вожд, водач”. И досега, като се събираме, ми викат така”, откровеничи първата жена, оглавила партията столетница.
Червената лидерка обича да слуша Висоцки, заради когото навремето се научила да свири на китара. Вкъщи Нинова сваля маската на делова дама и се превръща в грижовна майка и съпруга, която върти къщата, готви и обожава миризмата на домашен боб, която я връща към детството.
 
МАМА
Бойната дама на „Позитано“ 20 всъщност е нежна и любяща майка.


 
ЕКЗОТИКА
От годините, прекарани в Северна Африка, на Корнелия й е останало приятното усещане за карнавалност и бедуински музикални ритми.



ТРИФОН ЗАРЕЗАН
Нинова е традиционен гост на зарязването на лозите за Трифоновден.


 
ГОРДОСТТА
Синът на Корнелия Нинова е нейната гордост. Рафаел съвсем скоро се дипломира като бакалавър по финансово инженерство в Бъркли, САЩ. Родителите му прелетяха океана, за да са с него за официалната церемония.


 
СТРАСТ
Сред малкото житейски радости, които Корнелия си разрешава, е ловът. По-често обаче може да бъде видяна на хоро за откриването на сезона, отколкото с пушка зад отстрелян дивеч.


 
ФОЛКЛОРЪТ
Народните обичаи и традиции са в душата на Корнелия Нинова. Тя определено е избрала българското, затова и не пропуска възможността да се премени в народна носия и да отиде на събор.


 
СНЕЖАНКА
Въпреки излъчването си на ледена кралица Нинова е топла жена с ярко изразена за проблемите на хората социална чувствителност.


 
ТКЗС
Червената лидерка никога не се е откъсвала от земята. През лятото може да бъде видяна в собствените си лехи с домати в Мизия.


 
ЕЗИЦИ
Единствено хапливият език на омбудсманката Мая Манолова може да се мери по острота с този на БСП лидерката Нинова. Двете отново са в непримирим конфликт около номинациите на левицата за президент.


 
ТЮТЮН
Не само защото е бивш шеф от системата на „Булгартабак“, Нинова може да седне по турски и да разговаря човешки с хората, които превиват гръб по нивите, на които расте тютюнът.


 
НА КОН
Наконтена като за възстановка на събитията от Априлското въстание, Нинова язди и кон като същинска Райна Княгиня.


 
ЗАКАЧКИ
Корнелия има тънко чувство за хумор и незлобливост. Затова и подгласникът й в управлението на партията Ламбо може да си позволи еротични закачки с нея даже в пленарната зала на парламента.


 
ПРИЯТЕЛСТВО 

Нинова с юбиляря Станишев и жена му Моника на партито за 50-ия му рожден ден.


 
2 коментари
AZ 2016-08-16 21:37:43
КОМУНИСТА СИ Е КОМУНИСТ,ПОКАЗНОСТ ОТ ВСЯКЪДЕ.СКРИЙТЕ СЕ В МИША ДУПКА И НЕ ЛЪЖЕТЕ НАРОДА ,КОЙТО ДОКАРАХТЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА.С ЧИИ ПАРИ СИНЧЕТО УЧИ В САЩ,А И РОДИТЕЛИТЕ ПРЕЛЕТЯХА ЗА ДИПЛОМИРАНЕТО.БЕЗСРАМИЕ И НАХАЛСТВО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ. НАРОДЕ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ,И ПОСЛЕ БОЙКО Е ВИНОВЕН.КРАДОХА БАЩИТЕ,КРАДАТ И ДЕЦАТА ЩЕ КРАДАТ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА .ТАКА СА НАУЧЕНИ,А МОЖЕ ГОСПОЖАТА ПАРДОН /ДРУГАРКАТА/ НИНОВА Е ИЗКАРАЛА ПАРИТЕ ОТ ДОМАТИТЕ В МИЗИЯ,КОЙТО НЕ Е ВИЖДАЛА.
баба ви 2016-08-22 16:33:06
А стига бе, то само да се обявиш за пушач, си народен враг и оня Ваксината ще те лиши от медицинско обслужване, ами тая??? Или гарван гарвану око не вади?
avatar