Една свободна жена

Клаудия Кардинале вече е доктор хонорис кауза на НАТФИЗ

Фото 8 окт. 2015, 16:57
0 коментари
97 прочитания

Снимки: Иван ГРИГОРОВ

Клаудия Кардинале получи почетното звание "доктор хонорис кауза" от Академичния съвет на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.
 

Аулата се оказа тясна да побере всички желаещи да видят отблизо знаменитата актриса. Голяма част от стеклите се почитатели останаха отвън – във фоайето на НАТФИЗ, струпани пред отворените врати, само за да чуят гласа на Клаудия Кардинале.
 

На крака, с аплаузи и под звуците на студентския химн “Гаудеамус игитур”, аудиторията посрещна своята почетна гостенка. След приветствените думи на ректора на Академията проф. д.н. Любомир Халачев, деканът на факултет „Екранни изкуства“ доц. Любомир Христов, представи актрисата на развълнуваната зала. Последва церемониал по удостояване на Клаудия Кардинале с почетното звание. След тържествената част актрисата проведе майсторски клас за присъстващите студенти  и преподаватели. 
 

Българският филм „Имало едно време един уестърн“, с Клаудия Кардинале в главната роля, тръгва по кината от 9 октомври - деня, в който звездата ще си замине от страната ни.
 

Веднага щом чува идеята за филм на режисьора Борис Десподов, тя се съгласява да е част от него. Заради снимките му отива в испанската пустиня Табернас - същото място, където преди години работи по “Имало едно време на Запад” със Серджо Леоне. В началото идеята за българския филм е той да бъде документален. Но щом стъпват сред декорите в пустинята, всичко се променя и започва работата по игрален филм. В него млада българка бяга от садистичния си съпруг. Попада в странен град и започва да чисти къщата на мистериозна жена. Тя се оказва Клаудия Кардинале.
 

Самата Клаудия гледа целия филм за първи път на официалната му премиера снощи. 

0 коментари

Все още няма коментари

avatar