Фотоспомени: Гимнастичките на Нешка - златното минало на България

Анелия Раленкова, Лили Игнатова и Илиана Раева са нашата гордост

Фото 19 май 2016, 16:10
1 коментари
1715 прочитания
Тази година "златните момичета" на България спечелиха златния медал в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика Гран При в Москва. Един от многото медали, които отборът ни е събрал в безценната си колекция. 

Бианка Панова, Адриана Дунавска, Елизабет Колева, Анелия Раленкова, Лили Игнатова, Илиана Раева и, разбира се, незабравимата Нешка Робева... Тези имена карат да хиляди българи да се прекланят и да си спомнят моментите, когато са затаявали дъх пред екраните и в залите, наслаждавайки се на техните изпълнения.

През последните 50 години нашите момичета са спечелили над 250 медала от Световни и Европейски шампионати. Но не броят е важен... Важна е емоцията. Емоцията, която спохожда всички почитатели на художествената гимнастика, които само да затворят очи и си спомнят Илиана с бялото трико под звуците на Лунната Соната, после чувват Фернандо на АББА и виждат как Анелия гали топката като любим мъж. После Бианка – ех какво съвършенство по музика на Камий Сен-Санс... Това са златните момичета на България. Нашето златно минало, което никога не бива да забравяме и, с което трябва да се гордеем. 

Благодарим ви, че ви има!




Жулиета Шишманова и Нешка Робева


Тодор Живков награждава Нешка Робева


Мария Гигова 



Незабравимата Нешка Робева


Нешка Робева няма конкуренция



Златните момичета - Лили Игнатова, Анелия Раленкова и Илиана Раева


Като треньор Нешка Робева предава своите знания на ученичките си



Нешка Робева дава последни наставления


Българските момичета са обсипани с цветя и народна любов след златните медали. 


Българските момичетата винаги са били подкрепяни от силните на деня
1 коментари
INKASATOR++ 2016-05-19 21:34:38
Носталгия........................до болка............................за това незабравимо ..................сладко минало.Сега вече е друго.......................злоба и само злоба.............и нищо друго.БОЛНО МИ ..............за онова време............
avatar