Една малка стъпка за човека...

Безценно! Публикуваха 10 000 снимки "до Луната и обратно" 

НАСА пусна невиждани до днес снимки от мисиите "Аполо"

Фото 5 окт. 2015, 21:40
0 коментари
222 прочитания
Американската космическа агенция НАСА публикува над 10 000 снимки от мисиите "Аполо" до Луната. Кадрите са от всички мисии с човешко участие от 1962 до 1971 година, съобщава Би Би Си. Те показват различни етапи от полетите до земния спътник - от излитането, през работата на астронавтите, както и хиляди образи на лунната повърхност. 

Всяка снимка на повърхността на Луната е включена в галерията на основателя на архива на проекта "Аполо" Кип Тийг. През годините агенцията нямала възможност да ги публикува, затова ценните материали се трупали в архива. Сега той е решил да ги покаже свободно в интернет. Снимките не са обработвани по никакъв начин и така хората ще виждат точно това, което са заснели обективите на астронавтите. Включително и селфи в космоса.

На снимките с астронавтите се виждат как те вършат ежедневните си неща - бръснат се, ядат космическа храна и се разхождат по лунната повърхност. Понякога им се налага да излизат в открития космос, за да поправят ръчно техниката. Друг път се возят с луноход по безатмосферния спътник на Земята.

Снимките от лунната повърхност също са изумителни. Но след като се разходят, астронавтите трябва и да се приберат. Един от кадрите показва приземяването на Нийл Армстронг. 

До момента в галерията са качени около 8500 снимки. Очакванията са до края на седмицата да бъдат показани общо над 13 000.
0 коментари

Все още няма коментари

avatar