Снимки и свидетелски разкази от мястото на загробването на избитите заради чума животни от село Шарково поставят редица въпроси.
Защо например няма санитарна зона с ограждения? Всеки далавераджия лесно може да стигне до месото, да го изкопае и каква е гаранцията, че няколко десетки тона от него няма да се появят по пазарите? Да не дава Господ...
Защо телата са загробени само с 50-60 см земна маса, а не са изгорени в екарисаж?
Защо изкопите са подгизнали от кръв, при условие че животните се умъртвяват с инжекция? Защо не са обработени труповете с разтвори, вар или някакво друго силно дезинфекциращо вещество?
Защо се загробва в близост до водоема на селото и във водосборната област на района?
И защо баш акъллията, дето е наредил тази идиотия, още не е уволнен позорно?! Ей такива неща се питат хората из околните села.
Владимир ПАВЛОВ, София
Все още няма коментари