
По думите на проф. Байкова, през зимата не е необходимо да се увеличи по-тежката и мазна храна, а просто да се наблегне на белтъци. Това са нискомаслените кисели млека, рибата, яйцата и постното месо, но в умерени количества, бобовите храни като задължителни за менюто ни в този сезон.
Според Байкова важно е да се приемат антиоксидантни витамини, които се съдържат най-много в тиквата, авокадото, ядките. За да преборите грипа, трябва да забравите за сладкото и алкохола в по-големи количества, наблегнете на чесън, лютиви чушки и хляб, съветва тя.
Диетоложката препоръчва и топла пилешка супа, която съдържа специфични съставки като цистеин и други аминокиселини. Разходките на открито също подобряват тонуса ни през студените дни. Според нея тоталното гладуване не се препоръчва през зимата.
Все още няма коментари