Една от най-известните рецепти на народния лечител Петър Димков е така наречената глобална рецепта. Нарича се така, защото се препоръчва при различни заболявания като сърдечни и нервни проблеми, високо кръвно налягане, атеросклероза и много други.
Продуктите, необходими за нейното приготвяне: 20 грама валерианова тинктура; 20 грама тинктура от глогов цвят; 15 грама розова вода; 1 грам камфор на прах; 20 ментови капки. Всичко това се смесва и се разбърква добре до получаването на хомогенна смес. 20 капки от нея се капват върху бучка захар. Приемат се 20 минути преди закуска, преди обяд и вечеря.
Петър Димков препоръчва капките винаги да се приемат с отвара - смесват се 70 грама босилек и ирландски лишей, 50 грама бъзов цвят, маточина, буков мъх, мащерка и балканска чубрица.
Две супени лъжици от тази отвара и една чаена лъжичка наситнени кори от портокал се запарват в половин литър кипяща вода (добре е да се изсипят в минутата на възвирането), после съдът се отмества на тих огън за още 10 минути. Прецедете отварата, след като изстине. Пийте от тази лечебна напитка по една винена чаша 10 минути преди закуска, обяд и вечеря, винаги след капките с бучката захар.
Компресът му с моркови спасява ставите
Много от народните рецепти за стави всъщност включват билки и различни растения, които са богати на минерали като калий, калций, желязо и други. Идеални за тази цел са и морковите. Ето конкретната рецепта на природолечителя Петър Димков за компрес, който “възкресява” ставите.
Нарежете на ситно 1 килограм моркови като за салата. С тях направете компрес, който да покрие целия болезнен участък. Ако става въпрос за коляното например, разстелете морковите върху него, така че да го покрият напълно от всички страни. После ги закрепете с найлоново фолио, за да не изтече сокът им. Направете стегната превръзка с памучен плат, марля или наколенка и престойте с него в продължение на поне 24 часа, а ако имате възможност - 48 часа.
Уникалната рецепта на Петър Димков за суперздраве
Цери сърдечни проблеми, кръвно и атеросклероза
0 коментара
Все още няма коментари