Рецепта №1: Отвара от ленено семе, листа от смрадлика и анасон. По 1 супена лъжица от всяка прибавка и 1 изравнена чаена лъжичка анасон се запарват с 1 литър вряща вода и се варят 10 минути. След като изстине, отварата се прецежда. Може да се пие подсладена с мед и лимон на вкус. Отварата се изпива в рамките на деня, между храненията!
Рецепта №2: Смес от леща, зехтин, сусамов тахан и пчелен мед. 500 грама леща, очистена и изпечена до розов цвят и след това смляна (по рецептата на Димков „в мелница за кафе“, но днес може да се ползва кухненски робот,) се разбърква с 250 грама чист маслинен зехтин и по 125 грама сусамов тахан и чист пчелен мед. Преди всяко приемане сместа се разбърква добре, защото се утаява на дъното.Сместа се приема 2 часа след всяко ядене – по 1 супена лъжица!
Рецепта №3: Настойка със зехтин, листа и цвят от жълт и червен кантарион, мента. Един литър чист зехтин се смесва с по 3 супени лъжици от жълтия кантарион, червения кантарион и ментата. Варят се на водна баня и на тих огън в продължение на 1 час. Като изстине, сместа се прецежда.
Сместа се приема сутрин, обед и вечер – 30 минути преди ядене, по 1 супена лъжица!
Все още няма коментари