Водещ белгийски всекидневник препоръчва туристите, които посещават България, непременно да опитат българска баница. Изданието представя 15 идеи за срещи със световната кухня, сред които попада и този традиционен специалитет от нашата страна.
Изданието отбелязва, че част от удоволствието да се пътува е свързано със запознанството с местната кухня, както с архитектурата, гледките и хората. Всекидневникът предлага идеи за пътуване до места, където белгийците биха могли да опитат нещо различно.
Не можем да хапваме едно и също в четирите края на света, навсякъде храната е различна заради климата, природата, обичаите. Всяка кухня е интересна, но тези 15 предложения дават възможност да се отиде на почивка там, където туристът би открил нещо наистина необичайно, допълва вестникът.
По повод българската баница се пояснява, че у нас тя се приготвя по различни начини и според региона може да бъде с яйца и сирене, но също с ориз, лук, тиква, зеле, спанак, месо. За илюстрация е използвана снимка на тава с вита баница.
В статията са представени също специалитети от Намибия, Перу, Франция, Мадагаскар, Доминиканската република, Йордания, Италия, САЩ, Португалия, Китай, Южна Корея, Литва, Армения, Япония.
В началото на месеца белгийските медии съобщиха, че България се превръща в едно от най-предпочитаните места за туризъм за белгийците това лято заради проблемите в държавите от Магреба, Гърция и Турция. Нашата страна представлява за белгийския туристически пазар място, което е познато с европейската си принадлежност, политическата стабилност, липсата на заплаха от атентати и ниските цени. Белгийците, които избират България, са тези, които досега са купували почивки в Тунис.
Преди месец един от водещите всекидневници в Белгия представи осемте най-привлекателни места, чрез които туристите да открият Източна Европа. В своеобразната класация България бе представена с Пловдив, определен за Европейска столица на културата през 2019 г. и възприеман като най-стария град в Европа.
Все още няма коментари