Тодор Живков предпочиташе типично българска, домашна кухня, не си падаше по префърцунените неща, по скъпите неща, спомня си готвачът на Тодор Живков Йордан Стоичков пред камерата на телевизия „България он ер”.
"Когато оставаше сам, той обядваше една купа речни раци и една чиния таратор - това му беше обядът. За вечеря една фруктиера с плодове и кисело мляко. Нямаше капризи, нямаше разточителство."
Готвачът разказа още, че не са били редки и случаите, в които Тато е събирал целия персонал на кафе и дори е подканял някой да му разкаже виц за него: "От нас научаваше много, точно дето се казва - от извора някои истини. Много пъти е подхвърлял "Я кажете сега някой виц за мен", ама кой ще му каже... Само Ангел Балевски смееше да му разказва вицове и то вицове по негов адрес".
На трапезата на бившия Първи са присъствали още баницата, качамака, боб. „Три пъти седмично да яде боб, няма да му омръзне.Не си падаше по сьомга или други екзотични риби, макар че имаше възможност да опитва каквото има по света”, спомня си готвачът му.
Все още няма коментари