Чували ли сте за академик Николай Амосов? Името му е свято за световната медицина. Той е съветски кардиохирург и истински пионер в областта на сърдечната хирургия. Акад. Амосов посвещава целия си живот на здравето – както за неговата грижа, така и за неговото опазване – и е убеден, че човекът е съвършено същество. Че неговото здраве може да се върне от почти всяка една точка на упадъка. Брилянтният хирург приживе извършва операции дори на бойното поле, препускайки с кон. Той изобретява и изкуствените сърдечни клапи. Умира на 89-годишна възраст през 2002 г., но съветите и рецептите му още са живи, като за най-велико негово открие се смята целебният му мармалад за здраво сърце – убиец на инфарките, високото кръвно, сърцебиенето и кардиопроблемите. За него ви трябват: 100 г орехови ядки, 100 г сурови бадемови ядки, 200 г тъмни стафиди, 200 г сушени кайсии, 200 г сушени сливи, 250 г натурален мед, 3 лимона, 1 ч. л. нерафинирано слънчогледово олио, 200 мл сироп от рози (продава се в аптеките), 25 мл тинктура от глог. Залейте лимоните с вряла вода, подсушете ги с хартиена салфетка, намажете ги с растително масло и ги смелете заедно с корите с месомелачка. Сушените плодове и ядките също нарежете и ги прибавете към лимоните. Добавете мед, сиропа от роза и тинктурата от глог.
Разбъркайте добре и поставете в бурканче от тъмно стъкло. Затвореният с капачка буркан се оставя да престои на тъмно и хладно място (изба или долния рафт на хладилника) в продължение на 10 дни. Приемайте сутрин по 1 супена лъжица, преди закуска. Целият обем е предназначен за един курс на лечение. Препоръчително е тази терапия да се провежда два пъти годишно – през пролетта и през есента. Най-добре в месеците март и септември. Това лекарство е ефективно за профилактика на инфаркт, тъй като поддържа нормалната работа на миокарда и предотвратява всеки проблем.
Сместа на Амосов е необходима за хора, страдащи от постоянна болка в сърцето. Всички съставки съдържат огромно количество витамин С, жизненоважен антиоксидант за организма. Аскорбиновата киселина не само укрепва имунитета, но и спомага за асимилацията на микроелемента желязо, необходим за поддържане на оптималното ниво на хемоглобин в кръвта. Хирургът Амосов е препоръчвал тази чудо-паста на пациентите си като тонизиращ, кръвотворен, възстановяващ, седативен, антиоксидантен, имуномодулиращ и възстановителен метод. Сместа на Амосов може да се консумира само с чаша чай. Това е проверено на практика средство, подходящо за укрепване на здравето на цялото семейство, а освен това е и много вкусно.
Все още няма коментари