По родните телевизии има около 10-12 кулинарни предавания. Като тези на Ути, Лео, Звездев... "Черешката на тортата", в предаването "На кафе", също и „Мастър шеф“ и т.н. "Дъвка за очите", както казваше един поет.
Представям си хилядите пенсионери, които вечерят филийка хляб с половин кофичка кисело мляко, защото пенсиите им за друго не стигат, как гледат жадно калмарите, сьомгите и хайвера.
Те по същия начин гледат турските и индийските сериали, опитвайки се да се идентифицират с главните герои и начина им на живот, който обикновено е на светлинни години от техния собствен.
А уж човек бил толкова голям, колкото големи са мечтите му...
Тони КОДЖАБАШЕВ, Пловдив
1 коментара
Реклама
2017-07-26 14:20:31
Отговори
Защо пък Ути и Звездев? Защото са най-известни от всички изброени, а някои удобно пропуснати. Точно техните идеи в предаванията им са най-народодостъпни и съобразени със сезона. Не обиждайте българския пенсионер, понякога по-образован от внуците си, с повече въображение и опит в готварството от някои "топ шефове" на екрана. За съжаление в голяма част от тези предавания не можеш да видиш да научиш нищо от техники в готварството, някой готварски трик или дори нещо ново. Превърнали са се в машина от скрита реклама на вносни продукти и псевдосветски новини, като им видиш "звездността " на гостите. Вече никой не готви със слънчогледово олио, камо ли да използва българско сирене или кашкавал, а млякото-прясно и кисело са просто забравени. Аз ползвам български продукти, винаги следя баркод започващ с 380... Какво очаквате като нямаме вече български телевизии , как очаквате да има подкрепа на българските производители и традиционните храни. В рекламата дори антибългарска има повече пари....