Всяко семейство - с крава
0 коментара
Свикнахме да ядем кренвирши без месо, натъпкани с какви ли не боклуци. Примирихме се и че сиренето в магазините изобщо не е направено от мляко, а незнайно от какво. Да не говорим за айряна, забъркан с нишесте и отровни Е-та. За да издържа повече и да не се утаява. Безропотно пием и вино със спирт и боядисана вода, от която зъбите ни потъмняват.
Сега пък се оказа, че и в майонезата нямало никакви яйца. А олиото пък било едва-едва загатнато. Затова пък продуктът в лъскава опаковка е пълен с вода – над 60 процента. Казано иначе, плащаме си за водата. И какво излиза? Май трябва да се върнем десетилетия назад и сами да си правим суджуци и пастърма, да си бъркаме майонеза от яйца, че да сме сигурни с какво храним децата си. Да си произвеждаме и сирене от чисто мляко. Ама тогава трябва всеки да си гледа и по една кравичка, иначе пак ще ни излъжат с някой бъркоч, пълен с химикали. Въпросът е кой ще пасе кравите между блоковете, докато сме на работа?
Величка Странска, Пловдив
Все още няма коментари