БУНТАР

Юлиан Вергов бил хулиган, завършил вечерно  

Фото 18 юли 2017, 08:15
1 коментари
1226 прочитания
Роденият на 15 юли 1970 г. Юлиан Вергов бил голям хулиган, докато учел в руската гимназия в София. Нямал аполоново тяло, както днес, и обичал да хвърля яйца върху главите на хората през терасата. Два пъти го изключвали заради невъздържано поведение и се наложило да завърши средното си образование във вечерно училище, като през деня бил момче за всичко в Младежкия театър. Със заработените пари открил чара на софийските кръчми, а най-често злоупотребявал с ракия, водка и уиски.

Юлиан споделя, че си е чупил всичко, което може да се чупи, защото често налитал на бой в спорни ситуации. Преди време се сбил жестоко, в резултат на което пострадали и двете му ръце. В „Пирогов“ обаче не ги наместили добре и кокалчетата останали да стърчат и до днес. В масово меле за пръв път го видяла и майката на детето му – Ирина, с която от няколко години вече не са заедно. Влюбили се набързо и се чудили да се женят или не.

Все пак запазили дата в Гражданското, той си взел костюм, а тя – рокля. Четири часа преди церемонията се отказали, защото внезапно решили, че се занимават с глупости. Преди да стане един от най-обичаните актьори, Вергов четири години учил за инженер в МЕИ. Чак като станал на 28, решил да пробва в театралната академия, а майка му така се разочаровала, че не му говорела с месеци. Тъй като в НАТФИЗ имало възрастова граница за актьорите - 25 години, той кандидатствал в колежа „Любен Гройс“. За изпита го подготвила Лилия Абаджиева и веднага след като го приели, го взела да играе в нейния „Хамлет“. Бил в класа на Цветана Манева, която обичал толкова силно, че когато видел неин портрет или снимка някъде, задължително я целувал.
 
ДЕТСТВО МОЕ
Тук Юлиан тъкмо е проходил. Сърдит е, защото не харесвал тирантите, с които майка му го обличала.


 
МОНОСПЕКТАКЪЛ
На тържество в детската градина, когато за пръв път изнася рецитал пред публика.


 
ДВЕТЕ ЛЮБИМИ ЖЕНИ
С бившата си половинка Ирина и тяхната дъщеря Алена.


 
ХОКЕИСТ
7 години Вергов тренира професионално хокей на лед.


 
СКИОР
През зимата поддържа форма със ски.
 

 
ДЖАКОМО КАЗАНОВА
В Народния театър с любимите си колежки – Теодора Духовникова и Ани Пападопулу.


 
МУСТАНГИ НА КОЛЕЛА
С Владо Карамазов са пословични с любовта си към моторите. Пътуват из целия свят, за да гледат шампионати и да ровят в кофите за боклук за ценни части.


 
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
Юлиан редовно дарява кръв, въпреки че му прилошава.


 
НЕЖНОСТ
Момент на романтика от последното му пътуване до Севиля, Испания.



МЛАДОЖЕНЕЦ
Със скандалната Мишел Бонев във филма „Сбогом, мамо“.


 
 
1 коментари
mimo 2017-07-21 04:23:07
КОЙ ЗНАЕ КЪВ ПУХЛЙО Е БИЛ ТОЗ ПАКОСТННИК.
avatar