ЛЕГЕНДИ МИНУС ЕДНА

Героите от САЩ’94 гледат Евро’16 пред телевизора

Звездният отбор на България не можа да види свои следовници на шампионата във Франция

Фото 4 юли 2016, 13:10
0 коментари
394 прочитания
Българските „лъвове” от 1994 г. гледат тъжни европейското първенство по футбол във Франция пред телевизорите си. Те не само не дочакаха да видят достойни свои следовници на терените на „петлите”, но и потънаха в искрена и дълбока скръб от кончината на колоритния си съотборник Трифон Иванов.
Смъртта на Туньо помрачи дори празника за 50-годишния юбилей на Камата – Христо Стоичков. Великата световна осмица не сдържа сълзите си нито пред саркофага на добрия си приятел, нито пред хилядите фенове, дошли да го поздравят на националния стадион „Васил Левски“. Въпреки това споменът за онова лудо лято и героите му е жив и продължава да буди страсти. Нас ни няма край Сена, но защо да не подхраним националното си его, докато седим пред телевизорите с останалите живи отпреди 22 години.


 
ШЕФЪТ
Стражът Боби Михайлов продължава е президент на БФС и член на Изпълнителното бюро на УЕФА.


 
КАМАТА
Великата осмица Христо Стоичков не може да прежали приятеля си Трифон Иванов – Туньо. Плака за него и пред хилядите фенове, дошли на юбилея му на стадион „Васил Левски“.


 
ИНТЕЛЕКТ
Красимир Балъков е може би най-ерудираният футболист в тима, чиято игра остави трайни спомени по терените на Испания и Германия.


 
ОТСЪСТВАЩИЯТ
След напъните в "Ботев" (Пловдив) Чичовото - Любо Пенев, който така и не игра в САЩ, но винаги е приеман като част от звездната гарнитура, се е покрил.


 
РИАЛИТИ ГЕРОЙ
С участието си в „Къртицата 2” Илиян Киряков се отдаде на риалити с Вини Джоунс.


 
КЛЮКИ
За члена на УС на БФС Емил Костадинов се говори, че финансовата криза още трови ежедневието му. Екзекутора на „петлите”, за когото в пресата бе писано, че е затънал в борчове, продаде луксозната си къща в квартал „Бояна“. В същото време влагал пари в строителство на тенис кортове и футболни игрища в „Драгалевци“.


 
ТЕМИДА
Лече, след като бе кмет на Сливен, почти успя да изчисти името си пред реферите в залите на съда.


 
ОТБОРЪТ
За другите от отбора се знае, че Петър Александров изнася български вина за Швейцария, където живее. Бончо Генчев доскоро въртеше строителен бизнес в Англия, но се завърна у нас.



ХЛЕБАРЯТ
Очакваше се Наско Сираков да вземе властта в "Левски" и да стане спортно-технически директор, но на поста бе назначен Андрей Желязков. Сираков е член на Изпълкома на БФС. Заедно с брат си има хлебозавод в Стара Загора.




 
0 коментари

Все още няма коментари

avatar