МЕРАКЛИИ

Мачовци и палячовци напират за "Дондуков“ 2  

Ще свири ли първа цигулка Татяна Дончева

Фото 15 септ. 2016, 18:30
2 коментари
921 прочитания
Изборите за баща на нацията чукат на вратата. Датата е ясна - 6 ноември. Някой трябва да оглави държавата и да седне в стола на Росен Плевнелиев на „Дондуков“ 2 още от януари. И макар основният фаворизиран политически играч ГЕРБ все още да не е обявил кандидатурата си, претенденти от целия спектър на обществения живот не липсват. Някои от мераклиите са реални личности с идеи, други са начинаещи аматьори. Не липсват смехотворна бутафория, както и откровени мюрета за разсейване на огъня и гласовете. И ако платформите и посланията са кът, това не означава, че на избирателя ще му е тъпо и скучно. Напротив. Предлаганата и сега менажерия гарантира шоу и зрелища толкова, че на никого да не му пука, че няма хляб.   
 
 
КОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА
Отсега е видно, че основният тон в кампанията ще бъде зададен от китарата на Бойко Борисов, дори той лично да не влезе в битката.


 
АВИАТОРЪТ
Без да е съвсем ясно колко точно ген. Румен Радев е женен, разведен или в любовни отношения, от БСП вече веднъж го сгодиха за АБВ, после си го прибраха, за да го пуснат на пистата като подкрепян от инициативен комитет претендент.


 
ДЖАКУЗИ
Митьо Пищова май иска да цопне в джакузито си целия български народ, преди да го е пукнал от смях.


 
ЦИГУЛАРКАТА
Като не успя да дриблира достатъчно в преговорите с БСП на Корнелия Нинова, лидерката на „Движение 21“ Татяна Дончева ще трябва да свири солова цигулка. Или да хваща рейса.



БЕНЗИНДЖИЯТА
Веселин Марешки ще привлича обоселия народ с евтино гориво и лекарства. Самият той има частен самолет, яхта и „Ферари“. Заради изостреното си социално чувство доскоро бе политически ортак с лидера на РЗС Яне Янев.


 
БАРДЪТ
Самобитният поет и шампион по фехтовка Жорж Ганчев пак ще спасява отечеството, което е потънало като тесла в кладенец. Сигурно може, защото отдавна е нагазил в политиката, която му е като море до колене.


 
АГЕНТ 007
Може би заради битността си на агент от разузнаването, даже като парламентарист в Народното събрание, Велизар Енчев търси закодирани послания и в разголените сюжети, които ще повеят пролетно за България.



ПЪДЕНИЯТ
Веднъж натирен като министър от Бойко Борисов, сега Трайчо Трайков, който иначе е любящо и игриво момче, пак не е особено желан от своите реформатори или поне от тези в СДС. Но пък той е стоически търпелив.



БИЯЧЪТ
Сигурно за да компенсира отсъствието на Волен Сидеров, в надпреварата за „Дондуков” 2 се впуска биячът му от пред НАТФИЗ Камен Попов.



ВОЙВОДА
Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов ще интригува публиката с патриотичния си друсан кебап по воеводски, след като се спогоди със Сидеров и Симеонов. Менюто му ще е особено интересно по време на балотажа. 
 


ЧОВЕКЪТ НА ТЕМИДА 
Дали в затвора се става човек – съденият за педофилия Владо Кузов едва ли може да твърди компетентно. Той доказва поне едно – че за наглостта граници няма.


 
2 коментари
2016-09-16 16:52:05
А кандидата на ГЕРБ е хомосексуалния Николайчо.
AZ 2016-09-21 15:30:51
SUPER TOCHNO ZAGLAVIE....ZA ORGOMEN UJAS NA NARODA
avatar