За част от тях се грижат монасите в Копиловския манастир. "Пазарувам от манастира, там монасите отглеждат плодове и зеленчуци без абсолютно никакви химикали. Поръчвам си и по интернет, а вече имат и няколко магазина в София. Познавам много хора, които са си намерили някое местенце, откъдето набавят храната си директно от производителя", признава Дончева.
Засега обаче изпитва огромни трудности да откаже сина си Станислав от вредните храни. А реклами с такива телевизиите бълват денонощно.
"Когато влезем в магазина той се залепва за витрината със саламите и казва, че иска да му купим. Децата възприемат рекламите директно, искат да опитат всичко показвано. Затова имах намерение да организирам подписка срещу използването на деца в рекламите на храни и напитки", споделя още Юлияна пред "Ева".
Веднъж или най-много два пъти в седмицата тя приема месо и млечни произведения, и според нея силтно се преекспонира вредата от тях. "Векове наред хората са се хранили по този начин, особено по нашите географски ширини. И са си изградили механизми да разграждат млечния белтък. Бях ужасена от един сладолед, който детето искаше да му купя- не можах да разпозная нито една съставка, беше си чисто химическо съединение. Значи отричаме млякото, а можем да предлагаме на децата си такъв сладолед", разсъждава Дончева.
Все още няма коментари